Fórumszabályzat

Ide kerülnek a törlésre kért témák, hirdetések, stb.

Fórumszabályzat

Postby admin » 2009.12.03. 11:31

Általános szabályzat

Azzal, hogy használod a „Fieldtarget.hu” fórumot (a továbbiakban „mi”, „a fórum”, „fieldtarget.hu”, „http://www.fieldtarget.hu”) elfogadod, hogy betartod az alábbi feltételeket:

A fórum a Magyar Field Target (Tereplövész) Szövetség hivatalos fóruma.
A fórumon légpuskás lövészettel, főleg tereplövészettel kapcsolatos információkról olvashatsz.

A fórumra bárki regisztrálhat, aki betartja a vonatkozó hatályos magyar jogszabályokat, de vannak a fórumnak olyan részei, amit csak a Field Target Szövetség versenyengedéllyel rendelkező versenyzői látogathatnak.

A fórumon szereplő írások magánvélemények, melyek nem tükrözik a Szövetség hivatalos álláspontját, kivéve, ahol ez külön feltüntetésre kerül.

A fórumra történő regisztrációval beleegyezel, hogy nem küldesz semmilyen sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalmat, mely sérti a hazádban, a fórumot kiszolgáló szerver országában érvényben lévő vagy a nemzetközi törvényeket. A fentiek megsértése azonnali és végleges kitiltáshoz vezet az internet szolgáltatód értesítésével együtt, ha ezt szükségesnek tartjuk.

A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett. Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni. A fenti szabály megszegése azonnali kizárást eredményez.

Nem tűrjük el a nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Nem tűrjük el személyek, cégek, üzleti érdekeltségek sértő megnyilvánulását. Aki ilyen hozzászólást helyez el a fórumba, azt azonnal kitiltjuk!

A fórumon nem alkalmazunk fizetett munkaerőt, ezért mindenki a szabadidejében, önkéntesen, minden ellenszolgáltatás nélkül végzi a munkáját. Ne sürgess senkit, ahogy tudunk, válaszolunk a problémára.

Ha probléma merült fel, akkor azt ne privát üzenetekben vagy e-mailben kérdezd meg, erre való a fórum. Ha ilyen üzenetek érkeznek, akkor azok törlésre kerülnek.

Tilos a reklám! Tilos a fórumban reklámot, kereskedelmi tevékenységre utaló hozzászólást, linket, képet elhelyezni. Tilos tiltott tevékenységgel összefüggő hivatkozásokat, hozzászólásokat elhelyezni. Tilos olyan saját honlapra mutató linket lehelyezni, amely kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt.

Tilos olyan hozzászólás elhelyezése a honlapon és a fórumban, ami ütközik az éppen hatályos törvényekkel!

A feltételek betartatásának érdekében az összes hozzászóláshoz tartozó IP-címet tároljuk.

Elfogadod, hogy a fórum fenntartóinak jogukban áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaid vagy lezárni az általad nyitott témákat, amennyiben úgy ítélik meg, hogy ez szükséges.

Mint felhasználó, elfogadod, hogy bármely adat, melyet megadsz, tárolásra kerül a fórum adatbázisában. Ezek az információk a beleegyezésed nélkül semmilyen módon nem kerülnek átadásra egy harmadik félnek, de a fórum fenntartói nem tudnak felelősséget vállalni az adatokért egy esetleges „hackertámadás” esetén.


1. Regisztráció

1.1 Felhasználónév
A regisztrációnál felhasználónévnek nem lehet választani domainnevet, cégnevet vagy erre utaló nevet. A felhasználónév nem lehet sértő, nem tartalmazhat durva, trágár kifejezést. A felhasználónév csak betűkből vagy számokból állhat.

1.2 Felhasználói fiók
A fórum rendszer egy email címről csak egy regisztrációt eredményez. Tagjaink csak egy felhasználó fiókkal rendelkezhetnek, ha valaki több fiókot használ, akkor törlésre kerül az összes általa használt fiók.


2. Nyelv és helyesírás

2.1 A fórum nyelvezete
A fórum alap nyelve a magyar és a külön megjelölt fórumokban az angol. Ettől eltérően más nyelv nem használható. A fenti két nyelven kívüli nyelven készült hozzászólások törlésre kerülnek. A külföldiek számára külön fórumrész áll rendelkezésre. Ne keverjétek a különböző nyelveken készült hozzászólásokat.

2.2 Helyesírás
A hozzászólásokban használj ékezetes, a magyar helyesírási szabályzat szerinti szavakat. Ne használj rövidítéseket, olyan kifejezéseket, amelyet más nem ért meg. Az idézett idegen nyelvű kifejezésnek, szavaknak, mondatoknak írd le a magyar jelentését is.

2.3 A hozzászólás betűszíne
Hozzászólások alapszíne a fekete. Kerüld a más szín használatát, ha csak nem valami különleges ok miatt indokolt. A piros színt lehetőleg ne használd, ezt főleg a Moderátorok, Adminisztrátorok használják javítás alkalmával.


3. Hozzászólások

3.1 Új téma indítása
Új téma indítása előtt ellenőrizd, hogy a fórumban már olyan témát valaki nem indított e már. Ellenőrizd, hogy a felmerült problémára a fórumban érkezett-e valaki által írt megoldás. Ha új témát nyitsz, akkor a téma elnevezése érthető, problémára koncentrált legyen.

3.2 Kérdés írása
A felmerült problémát a neki leginkább megfelelő témában írd, ha nincs olyan, akkor a megfelelő al-fórumban készítsd el az új témát. Több témában ne kérdezd ugyan azt. Ha többször előfordul, akkor figyelmeztetést von maga után, majd további hasonló esetek után kitiltás jár a fórumból.

3.3 Nem megfelelő hozzászólás
Hozzászólásod mindig az adott témához szóljon (Ne OFF-olj!). Ha nem a témához kapcsolódik, akkor keresd meg a neki megfelelő témát. Ha még is úgy helyezed el a hozzászólásod, hogy nem a témához, tárgyhoz vonatkozik, akkor áthelyezésre kerülhet. Ha a felhasználó sorozatosan követi el a helytelen hozzászólásokat előbb figyelmeztetést, majd kitiltást vonhat maga után.

3.4 Válasz hozzászólásokra
Válaszadásnál lehetőleg mindig jelöld, hogy kinek a hozzászólására válaszolsz. Üzeneteidet az adott hozzászólásra adott „válasz”-ként vidd be, lehetőleg idézve azt, amire válaszolsz. Ügyelj a hozzászólás szerkesztésénél, hogy ne essen szét a formázás. Került az egyszavas hozzászólásokat.

3.5 Hozzászólás tartalma
Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott. Nem kívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások, amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.


4. Aláírás

4.1 Aláírás követelményei
Aláírásod max. 4 sorból állhat, amelyben a betűméret csak normális méretű lehet maximum. Nem tartalmazhat képet, ill. jogsértő linket.

4.2 Jogsértő aláírás
Jogsértő aláírás az olyan aláírás, amely üzleti érdeket, személyt vagy egyéb jogsértő linket, képet vagy szöveget tartalmaz. Az aláírás tartalmáért a tulajdonosa felel!

4.3 Hivatkozás
Aláírásodban max. 1 kattintható linket lehet elhelyezni. Nem lehetnek rejtett linkek. A linkek nem irányulhatnak jogsértő tartalomra!

4.4 Aláírásodban használt reklám
Aláírásodban nem lehet utalni kereskedelmi tevékenységre, hirdetésekre, reklámra, termékek felsorolására, azok áraira, elérhetőségére.

4.5 Aláírásodban használt hivatkozások
Aláírásodban csak is ingyenes tevékenységre, termékre vagy egyéb dologra lehet hivatkozni, linkelni, amely, vagy amelyek mindenki számára szabadon elérhetőek.

4.5 Aláírás cseréje
Aláírásodat bármikor módosíthatjuk, cserélhetjük, vagy törölhetjük!


5. Avatarok

5.1 Avatarok használata
Mindenkinek joga van saját avatar használatára, amely éppen hatályos törvény megenged.

5.2 Avatar cseréje
Avatarját mindenki, bármikor lecserélheti, módosíthatja. Ha úgy látjuk, hogy valakinek az avatarja sérti más ember személyiségét, üzleti érdekét, jogát vagy egyéb más éppen hatályos törvényben meghatározott jogát, akkor azt cseréljük.


6. Egyéb

6.1 Egyet nem értés
Jelen szabályzattal jogod van egyet nem érteni, de akkor keress magadnak egy másik fórumot. Ha nem tetszik az Adminisztrátor vagy a Moderátor munkája, nem tudsz mit tenni, úgy is kitiltanak. Ne sértegesd az Adminisztrátort, mert rossz pillanatában kitilt és soha többet nem jöhetsz ide, még másik néven sem.

6.2 Lázadóknak
Senkit nem érdekel, hogy neked itt semmi nem tetszik! Senkit nem érdekel, hogy több száz látogató közül éppen te nem találsz meg semmit. Ha tovább folytatod a lázongást úgy is az Adminisztrátor fájó búcsút vesz tőled.


7. A Szabályzat készítésének ideje
A szabályzat készítésének ideje: 2010. január 04.


Ha nem fogadod el a fenti szabályzatot, kérjük ne használd, illetve ne is keresd fel a fórumot. A feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, és habár a lehető legtöbbet megtesszük, hogy értesítsünk a változásról, érdemes rendszeresen áttekinteni ezt az oldalt, mivel a fórum használati feltételeinek megváltoztatása utáni további használatával beleegyezel az új feltételek betartásába is.


[A fórumot a phpBB hajtja, mely egy a „General Public License” (a továbbiakban „GPL”) licenc alatt kiadott fórumszoftver, mely a http://www.phpbb.com, valamint magyarul a phpbb.hu weboldalról tölthető le. A phpBB csak lehetőséget nyújt az internet alapú kommunikációra; a phpBB Csoport nem felelős azért, hogy milyen tartalmakat, illetve magatartást engedélyezünk. További információért a phpBB-ről, kérjük, látogasd meg a http://www.phpbb.com/ weboldalt.]
admin
MFTSZ elnökségi tag
 
Posts: 5
Joined: 2009.09.09. 08:21

Return to Téma temető

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 294 on 2020.01.17. 11:58

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2009 Afterburner - Free GPL Template. All Rights Reserved.