Egy kezdő kérdései
Re: Egy kezdő kérdései
Cyrano wrote:Üdv!
Légpuska karbantartáshoz , tisztitáshoz kérnék segitséget. Anno MHSZ-es idökben ügy tanitották, hogy minden lövészet után takaritsuk ki a fegyvert, .22 fegyverel löttünk. A légfegyvert ugyanugy kell ?
Semmiképp, bár szerintem a .22-es fegyvereket sem kell minden lövészet után pucolgatni.
A légfegyverek csőtisztításáról megoszlanak a vélemények. Új (vagy frissen vásárolt) fegyvernél szerintem érdemes azzal kezdeni, ki tudja, hogy mi maradt a csőben. Lövedékváltáskor is hasznos lehet, illetve ha romlott a szórás.
Egyébként én nem csinálok nagy ügyet belőle. ha eszembe jut, akkor kb. évente egyszer takarítom a rugós puskáim csövét. PCP-ket sűrűbben is érdemes lehet.
Last edited by FTi on 2019.07.21. 09:01, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
-
FTi - Adminisztrátor
Üdv!
Jårtam Pesten a Derringer Nimródban. Vettem tåvcsö egyrészes szereléket. Råkérdeztem, hogy acél-e. Azt mondtåk, hogy igen. Itthon mågnessel kipróbáltam, csak a rögzitó csavarokat fogja, a szereléket nem. Vagyis a szerelék nem acélból van. Ha legközelebb Pesten járok megpróbálom visszacserélni. Honnan lehet valóban acélból készült szereléket vásárolni?
Köszönettel.
Cyrano
Jårtam Pesten a Derringer Nimródban. Vettem tåvcsö egyrészes szereléket. Råkérdeztem, hogy acél-e. Azt mondtåk, hogy igen. Itthon mågnessel kipróbáltam, csak a rögzitó csavarokat fogja, a szereléket nem. Vagyis a szerelék nem acélból van. Ha legközelebb Pesten járok megpróbálom visszacserélni. Honnan lehet valóban acélból készült szereléket vásárolni?
Köszönettel.
Cyrano
- Cyrano
Cyrano wrote:Üdv!
Köszönettel.
Cyrano
Hantázol! 8-éve ismerem őket, soha nem mondanák a repülőgép alumínium super match szerelékre, hogy acél!
Ha kérdésedre úgy feleltek,akkor csak viccből azért, mert azt gondolták kihagytad az általánost (is)! Ugyanis súlyra egyből érezned kellene a különbséget!

-
kick - Posts: 84
Amúgy, igen, észre kellett volna vennem, hogy nem elég nehéz.
Én inkább azt gondolom, hogy tévedtek, ami, mint már az óvónéni is mondta, emberi dolog.
Ha viccnek szánták , elég gyenge vicc volt..
Kérdésem továbbra is ugyanaz, ki honnan szerzi be a szereléket ?
Én inkább azt gondolom, hogy tévedtek, ami, mint már az óvónéni is mondta, emberi dolog.
- Cyrano
Cyrano wrote:Amúgy, igen, észre kellett volna vennem, hogy nem elég nehéz.
Miért probléma hogy alu ? A világszínvonalú gyártó Sportsmatch Légre való szereléke is aluból vannak , sőt még a bkl ezen szerelékei is aluból készülnek , mindenáron kínlódni akarsz a plusz tömeggel ??
Amúgy én a nimródba veszem minden puskámra a sportsmatch szereléket
gyere el egy versenyre-nézelődj kérdezz, mert ezt fotelből nem fog menni.
Steyr Match-MTC Viper 3-12x44
Walther LGM2-MTC Viper 3-12x44
-
ZoliD65 - MFTSZ versenyző
ûdv!
Igen, Sportsmatch szerelékröl van szó. Hogy miért probléma? Igazából råtapintottål a lényegre. Nem tudom, hogy probléma -e ? Fegyvermestertöl kérdeztem és azt válaszolta, hogy alu szereléket nem szokott javasolni, mert idövel megnyúlik és utána kell húzni a csavarokat. Nem tudom, hogy 7,5 J -nål ez valós probléma-e vagy csak löfegyvernél?
Szóval ez a kérdés, hogy mindenképpen acél szerelék kell-e 7,5 J-hoz, van-e hátránya esetleg elönye az acél szerelékkel szemben?
Köszönettel. Cyrano
Igen, Sportsmatch szerelékröl van szó. Hogy miért probléma? Igazából råtapintottål a lényegre. Nem tudom, hogy probléma -e ? Fegyvermestertöl kérdeztem és azt válaszolta, hogy alu szereléket nem szokott javasolni, mert idövel megnyúlik és utána kell húzni a csavarokat. Nem tudom, hogy 7,5 J -nål ez valós probléma-e vagy csak löfegyvernél?
Szóval ez a kérdés, hogy mindenképpen acél szerelék kell-e 7,5 J-hoz, van-e hátránya esetleg elönye az acél szerelékkel szemben?
Köszönettel. Cyrano
- Cyrano
Cyrano wrote:ûdv!
Köszönettel. Cyrano
Az a fegyvermester vélhetően tűzfegyveres használatra értette a dolgot , 3-4 éve használom pcp-n a fix és állítható sportsmatch szerelékeim , minden gond nélkül.
Steyr Match-MTC Viper 3-12x44
-
ZoliD65 - MFTSZ versenyző